четвъртък, 26 март 2015 г.

Тутманик

Тутманик








Необходими продукти:

За тестото: 

1200г. брашно
3 яйца
200г. кисело мляко
200г. прясно мляко
1 кубче прясна мая или 2 пак. суха мая
1 ч.л. сол
2 с.л. олио (за тестото)
2 с.л. захар

400г. сирене за поръсване
4 с.л. свинска мас+ 50 мл. олио (за намазване между пластовете)


Начин на приготвяне:
Замесваме си средно меко тесто от всички продукти като отделяме жълтъка на едното яйце за намазване отгоре.
Оставяме на топло да втаса докато удвои обема си.
Разделяме на 3 равни части.
Разточваме с точилка или раздърпваме с ръце , намазваме с разтопената свинска мас и олио обилно, поръсваме със сирене.
Разточваме и другата част. Слагаме върху първата част, отново намазваме с мазнината и поръсваме със сирене. Същото правим и с третата част от тестото - отново намазваме и поръсваме със сирене.
Завиваме на руло и режем по желание. Можете да го нарежете на кръгчета и така да сложите в намазнена тава или на триъгълници както направих аз.
Ако Ви е останала от мазнината поръсете върху тутманика.
Оставяме отново на топло да втаса повторно.
Като удвои обема си намазваме с жълтъка размит в малко прясно мляко.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 мин. като пробвате с дървен шиш или клечка дали е изпечен.
Оставете на леко отворена изключена фурна след като е готов, за да омекне коричката му.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към  страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...