Селска яхния със свинско месо
Необходими продукти:
3 малки лука ( ако имате от дребните сложете от тях)
3 средни моркова
2 червени пиперки
1 кг. картофи (по-дребни)
1 буркан консервирани домати или 3 средни пресни домата
300г. замразен грах
600г. шарено свинско месо
1 с.л. червен пипер
олио
сол
чубрица
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците на едро.
Месото нарежете на еднакви късчета.
В тенджера или подходящ съд загрейте мазнината.
Сложете месото и задушете докато побелее от всички страни
Към него прибавете и всички останали зеленчуци.
Налейте чаена чаша вода и оставете на слаб огън да се задушат всички продукти под капак, като от време на време разбърквайте и внимавайте да не загори.
Консервираните домати или ако използвате пресни пасирайте до гладкост.
Прибавете към всички продукти, долейте около литър вода и оставете отново.
Подправете с червения пипер и чубрицата.
Оставете поне за час да се готви на много слаб огън ( от 9 степени оставих на 2 ) да къкри.
Най- накрая посолете на вкус.
Обикновена ,но много вкусна яхнийка, която не отнема особени усилия за приготвянето й тъй като буквално всичко се реже на две-на три и се оставя да се готви.
Опитайте и Вие!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
3 малки лука ( ако имате от дребните сложете от тях)
3 средни моркова
2 червени пиперки
1 кг. картофи (по-дребни)
1 буркан консервирани домати или 3 средни пресни домата
300г. замразен грах
600г. шарено свинско месо
1 с.л. червен пипер
олио
сол
чубрица
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците на едро.
Месото нарежете на еднакви късчета.
В тенджера или подходящ съд загрейте мазнината.
Сложете месото и задушете докато побелее от всички страни
Към него прибавете и всички останали зеленчуци.
Налейте чаена чаша вода и оставете на слаб огън да се задушат всички продукти под капак, като от време на време разбърквайте и внимавайте да не загори.
Консервираните домати или ако използвате пресни пасирайте до гладкост.
Прибавете към всички продукти, долейте около литър вода и оставете отново.
Подправете с червения пипер и чубрицата.
Оставете поне за час да се готви на много слаб огън ( от 9 степени оставих на 2 ) да къкри.
Най- накрая посолете на вкус.
Обикновена ,но много вкусна яхнийка, която не отнема особени усилия за приготвянето й тъй като буквално всичко се реже на две-на три и се оставя да се готви.
Опитайте и Вие!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
4 коментара:
Чудна яхния! Точно такива манджи обичам - селски домашни.:)))И да си топя с дебела филия хляб в сосчето!
Това са манджичките от детството и са най-вкусните поне за мен и точно с един топъл хляб дето се чупи,а не се реже
Поздравления за невероятната яхния,която сте приготвили.Картофите изглеждат невероятно сочни и добре изпечени.Всичко е много добре, надявам се и аз да успея да приготвя всичко това така, че да става за ядене.От скоро започнах да готвя и имам сериозни проблеми с това кога едно ястие е изпечено, а ако приготвям нещо в гюведжа, където не виждам нищо става още по лошо.Тук описвате стъпка по стъпка всяко едно действие. С повече моркови и малко грах ще се получи една хранителна храна.
Благодаря Ви!
Този тип яхнийки са скъп спомен от детството ми :)
Публикуване на коментар