петък, 20 март 2015 г.

Дебеланки със сирене


Дебеланки със сирене






Необходими продукти:


600мл. топло мляко
500г. брашно
1 кубче жива мая или 2 пак. суха мая (по 7г. всяко)
50г. масло (разтопено)
3 яйца
1 с.л. захар
1 с.л. сол
300-400г. бяло сирене - натрошено







Начин на приготвяне:

В част от топлото мляко разтваряме маята със захарта и 1 с.л. брашно. 
Оставяме да шупне за 5 мин. и добавяме и останалите продукти като разбиваме с миксер за да се обединят добре всички продукти.
Добавяме към получилата се гъста каша и натрошеното сирене.







Разбъркваме с шпатула този път и оставяме да втаса сместа на топло за 30 мин,
Загряваме тиган с незалепващо покритие аз използвах червеното тиганче Стоун Ледженд ,намазваме дъното му с разтопено масло  и с черпак сипваме от сместа.
Печем по 3-4 мин . на всяка страна като щом се получат шупли се обръщат.




Така докато свърши сместа.
Получават се 10 бр.
Може да се гарнират и със сладко.
Добър Апетит!


Източник на рецептата: receptite.com




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







4 коментара:

tutulina каза...

Елена,благодаря за споделената вкусотия! Днес това беше нашата закуска. Всички са много доволни и гледат кротко. За утре си поръчаха отново дебеланки. Голямо глезене....примляскване и премрежени погледи от удоволствие. Дегустираха ги и със сладка от ягоди,малини и грозде...Сега дремят...
Спорен ден
Нора

Elena Dimitrova каза...

Благодаря за хубавите думи, Нора! Радвам се, че са ви харесали дебеланките на теб и семейството ти. Трябва да си призная,че и вкъщи са ни любими и всяка седмица ги приготвям.
Поздрави!

Unknown каза...

Станаха страхотни!Благодаря от сърце!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря ,радвам се,че са ти допаднали,Радостина! Поздрави!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...