Бисквитена торта "Ден и Нощ"
Необходими продукти:
1,5л. прясно мляко
2 ванилии
300г. захар
120г. брашно
700-800г. какаови бисквити
125г. краве масло
3 яйца
50г. какао + допълнително какао за поръсване на тортата
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме яйцата с брашното и 200мл. от прясното мляко, а другата част от млякото загряваме на котлон в тенджерка заедно със захарта и ванилиите.
След като се загрее достатъчно млякото и се разтвори захарта , с черпак с черпак вземаме от него и на тънка струйка малко по малко прибавяме към яйчената смес за да се изравнят температурите.
След като това стане прибавяме цялата смес към млякото и връщаме на котлона докато се сгъсти крема, като трябва котлона да е на ниска степен.
Като се сгъсти дръпваме и прибавяме маслото. Разбъркваме.
Разделяме на две равни части крема.
Необходими продукти:
1,5л. прясно мляко
2 ванилии
300г. захар
120г. брашно
700-800г. какаови бисквити
125г. краве масло
3 яйца
50г. какао + допълнително какао за поръсване на тортата
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме яйцата с брашното и 200мл. от прясното мляко, а другата част от млякото загряваме на котлон в тенджерка заедно със захарта и ванилиите.
След като се загрее достатъчно млякото и се разтвори захарта , с черпак с черпак вземаме от него и на тънка струйка малко по малко прибавяме към яйчената смес за да се изравнят температурите.
След като това стане прибавяме цялата смес към млякото и връщаме на котлона докато се сгъсти крема, като трябва котлона да е на ниска степен.
Като се сгъсти дръпваме и прибавяме маслото. Разбъркваме.
Разделяме на две равни части крема.
Едната част оставяме така, а в другата слагаме какаото.
В тортена форма от 28 см. беше моята и с подвижен пръстен редим ред какаови бисквити, покриваме с тъмен крем, след това повтаряме с бисквити и покриваме с бял крем.
Повтаряме докато свършат продуктите и накрая поръсваме обилно с какао.
Оставяме в хладилник поне за 4 часа по рецепта аз оставих за една нощ.
За мен специално не стана особено сладка, затова следващия път ще увелича грамажа на захарта, а ако обичате по-сладки десерти и Вие , сложете поне още 100г. в повече.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Рецептата е е взета от тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар