петък, 13 март 2015 г.

Яхния със свинско на фурна


Яхния със свинско на фурна






Необходими продукти:

600г. свинско месо
1 глава лук
2 средни моркова / 200г. бейби моркови
150г. замразен зелен фасул
400г. гъби1 червена пиперка
450 мл. вода/бульон
2 с.л. брашно
100г. доматено пюре
2 дафинови листа
1 ч.л. сушена мащерка ако разполагате с прясна още по-добре
сол, черен пипер на вкус






Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука (ако разполагате с малки лукчета сложете от тях), пиперката на тънки ивици,а морковите на кръгчета  (аз нямах пресни и използвах бейби моркови.)
Месото нарежете на еднакви късчета, а гъбите почистете и нарежете на "филийки"
В подходящ съд загрейте мазнина, запечатайте месото и довавете зеленчуците. 
След като поомекнат и се задушат добавете брашното. 
Разбъркайте добре.
Сложете доматеното пюре, разбъркайте и добавете бульона или водата. 
Оставете да покъкри на слаб огън за около 30 мин. като добавите и мащерката и дафиновия лист,
Подправете със сол и черен пипер.
След като месото е почти готово, преместете в тавичка и в загрята на 200 градуса фурна печете за още около 40 мин. 
Комбинацията от зеленчуци в ястието зависи изцяло от Вашия вкус.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към  страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...