четвъртък, 19 март 2015 г.

Кюфтета по Чирпански

Кюфтета по Чирпански



Необходими продукти:

600г. кайма смес
1 връзка магданоз
2 глави лук
2 филийки по-сух хляб 
1 морков
5 средни картофа
1 прясна червена пиперка
300г. доматено пюре
 2-3 с.л. брашно
олио
1 с.л. червен пипер
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Филийките хляб се накисват в прясно мляко и се смесват с каймата , заедно с наситнените глава лук и половината от връзката магданоз.
Подправяме на вкус с черен пипер , а може да сложите и 1 с.л. подправка за кайма.
Оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно и запечатваме в сгорещена мазнина, без да ги препържваме.



Изваждаме кюфтенцата и в същата мазнина задушаваме другата глава лук, която също е наситнена, червената пиперка, отново на дребно нарязана и моркова, който е нарязан на кръгчета.
След като се задушат добре , поръсваме с 3-те с.л. брашно , разбъркваме и добавяме доматеното пюре.
Слагаме около литър вода, червения пипер, черния пипер и картофите, които предварително сме обелили, измили и нарязани на по-едро.
Посоляваме.
Оставяме да къкри ястието на тих огън до полу-готовност на картофите. 
Тогава прибавяме и кюфтенцата.
Оставяме за още 15 мин. да къкри.
Сервираме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към  страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...