понеделник, 16 март 2015 г.

Как да си направим крем "Ганаш" у дома?


Как да си направим крем "Ганаш" у дома?


Какво ни е нужно?

300г. шоколад (черен или бял Вие избирате)
300 мл. сладкарска сметана


Принципа е 1:1 сметана и шоколад, пропорциите определяте според нуждите Ви


 Начин на приготвяне:

 Извадете сладкарската сметана и оставете за 30 мин. на стайна температура, за да се разбие по-бързо.





Ако имате миксер с купа оставете да се разбива на средна скорост и през това време разтопете шоколада за 10-12 сек, на максимална мощност в микровълнова или на слаб котлон.







Бъдете внимателни не трябва да загаря и да става на бучки.
Оставете да се охлади за няколко минути така,че да не е горещ.
Когато сметаната е разбита до степен да е съвсем леко течна ,а не твърда на тънка струйка прибавете към купата със сметана като настроите миксера на малко над средната мощност докато се слеят добре двата компонента на крема.


















Трябва да стане твърд , а ако стане на парцали , значи че се е пресякъл и че шоколада е бил горещ.
Тогава крема няма да Ви свърши никаква работа, затова внимавайте с температурата на продуктите.
Този крем е идеален за покритие на торти и пълнеж на еклери например.

Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към  страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...