петък, 6 март 2015 г.

Чеснова майонеза без яйца

Чеснова майонеза без яйца





Необходими продукти:

200мл. олио
100 мл. студено прясно мляко
сока на половин лимон (среден размер)
1-2 скилидки чесън 
сол
черен пипер



Начин на приготвяне:

В подходящ съд за пасиране слагаме олиото, прясното мляко, пресованата с преса за чесън скилидка чесън или много ситно накълцана, сока на лимона, солта и черния пипер.
С пасатора пасираме.




От начало е с рядка консистенция, не се притеснявайте просто продължете да пасирате нагоре -надолу с пасатора и ще се сгъсти , просто й трябва с около 10 сек, повече разбиване от обикновената майонеза с яйце именно поради липсата на яйце.






Става много свежа и лека.
Подходяща е както за сандвичи,така и за салати.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...