Чеснова майонеза без яйца
Необходими продукти:
200мл. олио
100 мл. студено прясно мляко
сока на половин лимон (среден размер)
1-2 скилидки чесън
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В подходящ съд за пасиране слагаме олиото, прясното мляко, пресованата с преса за чесън скилидка чесън или много ситно накълцана, сока на лимона, солта и черния пипер.
С пасатора пасираме.
От начало е с рядка консистенция, не се притеснявайте просто продължете да пасирате нагоре -надолу с пасатора и ще се сгъсти , просто й трябва с около 10 сек, повече разбиване от обикновената майонеза с яйце именно поради липсата на яйце.
Става много свежа и лека.Подходяща е както за сандвичи,така и за салати.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства
Необходими продукти:
200мл. олио
100 мл. студено прясно мляко
сока на половин лимон (среден размер)
1-2 скилидки чесън
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В подходящ съд за пасиране слагаме олиото, прясното мляко, пресованата с преса за чесън скилидка чесън или много ситно накълцана, сока на лимона, солта и черния пипер.
С пасатора пасираме.
От начало е с рядка консистенция, не се притеснявайте просто продължете да пасирате нагоре -надолу с пасатора и ще се сгъсти , просто й трябва с около 10 сек, повече разбиване от обикновената майонеза с яйце именно поради липсата на яйце.
Става много свежа и лека.Подходяща е както за сандвичи,така и за салати.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства
Няма коментари:
Публикуване на коментар