сряда, 30 декември 2015 г.

Карамелизирани орехи

Карамелизирани орехи





Необходими съставки:


1 ч.ч. орехи / или други ядки по избор/

1/2 ч.ч. течна сладкарска сметана
1/2 ч.ч. захар
малко парче масло около 20 г.





Начин на приготвяне:

В тиган сложете маслото, захарта и сметаната.
Разбърквайте докато придобие карамелен цвят,но внимавайте, защото ако го загорите ще стане горчив карамела.







След като потъмнее сместа сложете орехите.
Отдръпнете от котлона и разбъркайте докато се покрият всички орехи с карамеления сос.
Разстелете върху тава с хартия за печене и оставете да се охладят и втвърдят.
Разчупете/ отделете  отделните ядки.
Чудесна добавка е към аперитив или чаша уиски, а защо не и само така да си ги похапвате.
Да Ви е сладко!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...