Постна содена питка
Необходими продукти:
2 1/2 ч.ч. брашно ( чашите са с вместимост 250 мл.)
1 1/3 ч.ч. газирана вода
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар/мед
50 г. микс семена (може и без тях)
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки като предварително пресеете брашното със содата и солта и ги сложете в купа.
С дървена лъжица или с миксер с приставка за тесто започнете да бъркате като прибавите газираната вода и меда.
Намокрете ръцете си и оформете тестото на топка (малко лепкаво остава) и направете два разреза отгоре.
Сложете в тавичка с лист хартия за печене и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна (без вентилатор) първите 10 минути и после намалете на 180 градуса за още 30-35 минути или до получаване на златиста коричка.
Източник на рецептата ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
6 коментара:
Прекрасна е станала с тази хрупкава коричка!поздрави и честито Рождество!
И аз се изненадах от чудесния резултат! Благодаря Ви!
Весело посрещане на новата година!
Супер е, тъкмо за дъщерята че проходи! Утре ще я направя! Благодаря ви!
Аххх душичка мила, да Ви е жива и здрава!
А изобщо ли не я оставяте да втасва?
Не се оставя да втасва и тъй като ми се стопи нелогично, пробвах веднъж да я оставя и не мръдна , така,че е излишен процес.
Публикуване на коментар