Еклери 2-ри вид
Необходими продукти:
200мл. вода
3 яйца ако са по-големи 2
1/2 ч.л. сол
130г. брашно
60г. масло
За крема:
250мл. течна сладкарска сметана
1 пакетче втвърдител (фиксатор) за сметана
3 с.л. пудра захар
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Заврете водата на умерена температура ,сложете щипката сол и маслото докато се разтворят напълно разбърквайте.
Малко по малко прибавяйте брашното като бъркате енергично докато не се получи стандартно парено тесто.
Бъркайте 2-3 минути за да не остане сурово брашното.
Охладете и след това сложете едно по едно яйцата до пълното им усвояване от тестото.
Сложете в пош с накрайник или с помощта на лъжичка и оформете по желание в тавичка с пласт хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна (200 с вентилатор) за 30-35 мин. или до готовност.
Охладете!
Разбийте сметаната с фиксатора и пудрата захар и напълнете еклерчетата.
Поръсете ги с пудра захар и шоколад или каквото пожелаете и е по вкуса Ви.
Да Ви е сладко!
Източник на рецептата: Zlatka Harper
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Много фини, прекрасни изглеждат. Изкушават ме и сега в събота още ще ги направя, нещо като предпразнично упражнение.
Само бих искала да попитам за втвърдителят за сметана, не съм виждала до сега, или има някаква опаковка с друго име.
Благодаря, поздравявам ви за чудесния блог!
Благодаря Ви за милите думи, а втвърдителят за сметана се продава в Кауфланд в едни малки сини пакетчета е с нарисувана сметана най-отпред и се намира,където са бакпулверите,маята за хляб и др. подобни добавки
Публикуване на коментар