Линцерови сладки
Необходими продукти:
250 г. брашно
125 г. масло
100 г. пудра захар
2 жълтъка
(използвах на големи яйца)
(използвах на големи яйца)
аромат по желание
сладко по избор за слепване
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресяват се брашното с пудрата захар,прави се кладенче и се слагат жълтъците,есенцията и мекото масло.
Замесва се меко тесто,което се слага във фолио за свежо съхранение и се оставя за 2 часа в хладилника.
(За по-лесно го замесих в миксера.)
(За по-лесно го замесих в миксера.)
След това се изважда и се оставя да се отпусне на стайна температура.
Внимание: Тестото става ронливо ,а не като обикновеното хлебно и с помощта на фолиото идеално се разточва на пласт.
Разточва се на тънък пласт и се реже с формички.
Слагат се в тавичка с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса до леко зачервяване т.е. за около 15-20 минути.
Охладете ги и ги слепете със сладко по избор.
Поръсете обилно с пудра захар.
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
4 коментара:
Прекрасни са, Ели. Ще се пробваме и ние да ги направим.
Поздрави!
Не отлагай , Нели, няма да съжаляваш!
Не стават с два жълтъка.Тестото става ронливо.Трябват три за да стане меко и да сенточи.
Точно така, тестото става ронливо все пак е тип маслено, а тази рецепта съм я написала така,както съм ги приготвила и се получи точно с 2 жълтъка
Публикуване на коментар