Овкусени пилешки пържоли
Необходими съставки:
4 бр. пилешки пържоли от бут
За маринатата:
3-4 с.л. растително олио /зехтин
1 с.л. червен пипер (ако разполагате с пушен,ще е още по-хубаво)
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. морска сол
1/2 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Първо държа да подчертая,че е хубаво да запазите кожата на пържолите.
С нейна помощ,пържолките ще станат невероятно сочни,а кожичката,която ще се изпече става много хрупкава и неустоима,но ако все пак не желаете да я консумирате,лесно можете да я премахнете.
Също така месото трябва да е охладено,така,че ако сте ги съхранявали във фризер е хубаво да ги оставите да се размрази,разбира се най-хубаво е да са пресни.
Направете "паста" от съставките за маринатата.
Загрейте скара,грил тиган или в случая както използвах аз плоча за печене и като е добре загрята сложете пържолите предварително намазани с "пастата" с помощта на четка или ако искате да се поизцапате я сложете в купа и разбъркайте месото в нея за да може добре да се овкуси.
Изпечете ги от двете страни равномерно и поднесете докато са все още топли с подходяща гарнитура.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар