Горещ шоколад
Не вярвам да има някой,който да не обича вечер особено в студените зимни дни да изпие чаша горещ шоколад.
Аз все още го обичам и реших да открия рецепта за това как да си го приготвям у дома,без да използвам готови прахчета.
Ето и съставките за него:
2 с.л. натурално тъмно какао на прах (продават по магазините extra dark)
500 мл. прясно мляко
захар на вкус
и добавки по избор като маршмелоу бонбони,сметана или настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото .
В чаша сложете по лъжица какао,захар и по малко мляко.
Ако имате миксерче за фрапе ще Ви свърши страхотна работа тъй като освен,че разбива добре съставките, вкарва и въздух и се получава нещо като каймак.
Ако искате можете да използвате и течен шоколад пробвала съм и също стана много вкусно (рецептата за домашен течен шоколад можете да видите ТУК), пробвала съм да направя и бял течен шоколад, (вижте ТУК) който също стана страхотен,а ако сте вегани или просто не употребявате животинско мляко,си пригответе ядково от лешници (рецептата за ядково мляко вижте ТУК).
Налейте и останалото мляко и развихрете въображението си като добавите по избор каквото решите.
Аз избрах маршмелоу.
Уверявам Ви ,че няма по-вкусно от домашно приготвения горещ шоколад и ще останете очаровани!
По желание поднесете в комбинация с дребни сладки.
По желание поднесете в комбинация с дребни сладки.
Наздраве!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Браво! Вкусна напитка и страхотни снимки! Поздравления, Ели, ти, както винаги, си на ниво!
Благодаря ви,момичета! <3
Публикуване на коментар