Зеле с боб на фурна
Необходими продукти:
1 малка кисела зелка
1 ч.ч. бяб боб
2 дафинови листа
сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
растително олио
Начин на приготвяне:
Накиснете боба от предната вечер за по-лесно сваряване.
На сутринта го прецедете и го облейте под течаща вода.
Сварете го като след като заври изчаквам 15-20 минути и подменям водата с нова (казват,че така боба не образува толкова газове в стомаха както обикновено и затова го правя)
Посолете и досварете,
В тенджера или друг подходящ съд сложете олио и го сгорещете.
Сложете нарязаното кисело зеле да се задуши ,заедно с дафиновия лист на умерена температура.
След като се задуши,прибавете червения пипер,разбъркайте много добре и добавете боба ,предварително отцеден много добре.
Оставете няколко минути като посолите на вкус,прехвърлете ги в тавичка и печете до получаване на хубав златист загар в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Ако спазвате някакви пости или просто избягвате да консумирате животински продукти,това ястие ще Ви засити , а ако не спазвате такъв режим,можете да сервирате и с резени сланина.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар