вторник, 22 декември 2015 г.

Пача-чорба

Пача-чорба



Пачата е традиционно ястие и доста разпространена в България. 
Подобно на шкембе чорбата ,задължително се сервира с чесън, а лютото е по желание.
Може да използвате за направата й  свински крачета,уши,опашка.
Моята баба я приготвяше само от свински крака и само във вид на чорба,но по желание можете да я поднесете и като мезе в желиран вид.
Дали ще изберете чорба или желирано предястие ,тя е била неизменна част от зимното меню на нашите баби и дядовци.






Ето и необходимите продукти за нея:



3-4 свински крачета

5-6 зърна черен пипер
1 -2 дафинови листа
2,5 л. вода

сол на вкус

2 с.л. брашно, ако не желаете да е бистра чорбата 






Начин на приготвяне:

В тенджера сложете крачетата,дафиновия лист и зърната черен пипер.
Залейте с водата и сложете на умерена температура.
Необходимо е , когато се появи пяна по повърхността на водата при варенето да я премахвате.
Варете, докато месото се разпадне от кокалите.
След като това стане извадете крачетата,отделете месото и го нарежете на дребно.
Прецедете бульона и върнете на котлона заедно с месото.
Оставете още 15-тина минути да се вари.
Колкото повече намалява  течността,толкова по-силен става бульона.
Ако не искате да остане бистър сега е моментът, когато трябва да прибавите брашното размито в малко от бульона.
Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Сервирайте гореща с оцет и счукан чесън и по желание с люти стрити чушлета.
Добър Апетит!



Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...