Пача-чорба
Пачата е традиционно ястие и доста разпространена в България.
Подобно на шкембе чорбата ,задължително се сервира с чесън, а лютото е по желание.
Може да използвате за направата й свински крачета,уши,опашка.
Моята баба я приготвяше само от свински крака и само във вид на чорба,но по желание можете да я поднесете и като мезе в желиран вид.
Дали ще изберете чорба или желирано предястие ,тя е била неизменна част от зимното меню на нашите баби и дядовци.
Ето и необходимите продукти за нея:
3-4 свински крачета
5-6 зърна черен пипер
1 -2 дафинови листа
2,5 л. вода
сол на вкус
2 с.л. брашно, ако не желаете да е бистра чорбата
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете крачетата,дафиновия лист и зърната черен пипер.
Залейте с водата и сложете на умерена температура.
Необходимо е , когато се появи пяна по повърхността на водата при варенето да я премахвате.
Варете, докато месото се разпадне от кокалите.
След като това стане извадете крачетата,отделете месото и го нарежете на дребно.
Прецедете бульона и върнете на котлона заедно с месото.
Оставете още 15-тина минути да се вари.
Колкото повече намалява течността,толкова по-силен става бульона.
Ако не искате да остане бистър сега е моментът, когато трябва да прибавите брашното размито в малко от бульона.
Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Сервирайте гореща с оцет и счукан чесън и по желание с люти стрити чушлета.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар