Хрупкави печени чеснови картофи
Необходими продукти:
1 кг, пресни дребни картофи
1 връзка копър
зехтин
3-4 скилидки чесън
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите измиваме добре и бланшираме за 15 мин. във вряща подсолена вода.
Изцеждаме добре и прехвърляме в тава, като трябва да са само на един ред, а не един върху друг.
Поръсваме със сол,черен пипер и ситно нарязаните чесън и 1/2 връзка копър.
Поливаме със струйка зехтин или олио за да се омазнят добре, разбъркваме.
С ръчна преса за намачкваме на картофи или с вилица леко натискаме всеки и отново поливаме леко със зехтин.
Необходими продукти:
1 кг, пресни дребни картофи
1 връзка копър
зехтин
3-4 скилидки чесън
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите измиваме добре и бланшираме за 15 мин. във вряща подсолена вода.
Изцеждаме добре и прехвърляме в тава, като трябва да са само на един ред, а не един върху друг.
Поръсваме със сол,черен пипер и ситно нарязаните чесън и 1/2 връзка копър.
Поливаме със струйка зехтин или олио за да се омазнят добре, разбъркваме.
С ръчна преса за намачкваме на картофи или с вилица леко натискаме всеки и отново поливаме леко със зехтин.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 мин. или до получаване на златиста коричка.
Преди сервиране поръсваме с останалата част от копъра.
Стават хрупкави отвън и "пухкави" отвътре.
Прекрасна гарнитура са към различни видове меса.
Аз лично ги обожавам и обичам да си ги хапвам в комбинация със сезонна салата.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
1 коментар:
Вкусноооо! :-)
Публикуване на коментар