Един по-различен сандвич
Днес реших да експериментирам с една по-различна разновидност на сандвич и се получи доста интересно оформление. Не знаех как точно да го именувам и го кръстих просто "един по-различен сандвич"
Ето какво използвах и за направата на това красиво нещо:
200г. шпеков салам ,но можете да използвате всякакъв тънко нарязан колбас
200г. настърган кашкавал
див лук
магданоз
за тестото използвах:
200 мл. топло мляко
1/2 кубче свежа мая
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
2 ч.ч. брашно (400г.)
1 с.л. олио
200 мл. топло мляко
1/2 кубче свежа мая
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
2 ч.ч. брашно (400г.)
1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Замесете меко тесто от посочените продукти и оставете да втаса до удвояване на обема си.
Направете дебел фитил и разположете в стандартна форма за кекс, предварително намаслена за да не залепва тестото.
Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин. или до готовност.
Охладете, обърнете от формата и там където са се получили резки за отделни парчета от самата кексова форма , разрежете с остър нож, като не режете до края.
Трябва да се получи като ветрило.
Сложте между отделните хлебни парчета колбаса и настъргания кашкавал.
Запчете до златисто като ако нямате функция "грил",която използвах, ползвайте само горен реотан.
Поднесете с любимия си сос и обилно поръсете с пресен лук и магданоз за свежест.
Добър Апетит!
Замесете меко тесто от посочените продукти и оставете да втаса до удвояване на обема си.
Направете дебел фитил и разположете в стандартна форма за кекс, предварително намаслена за да не залепва тестото.
Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин. или до готовност.
Охладете, обърнете от формата и там където са се получили резки за отделни парчета от самата кексова форма , разрежете с остър нож, като не режете до края.
Трябва да се получи като ветрило.
Сложте между отделните хлебни парчета колбаса и настъргания кашкавал.
Запчете до златисто като ако нямате функция "грил",която използвах, ползвайте само горен реотан.
Поднесете с любимия си сос и обилно поръсете с пресен лук и магданоз за свежест.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар