вторник, 12 май 2015 г.

Десерт с грис

Десерт с грис








Необходими продукти:

3 яйца
1 ч.ч. захар
150г. меко масло
1 ч.ч. грис (пшеничен или царевичен)
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
кората на един лимон
1 бр. ванилия
1 ч.ч. прясно мляко


За сиропа:

1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ванилия




Начин на приготвяне:

Яйцата разбиваме със захарта, добавяме мекото масло, прясното мляко , гриса и брашното заедно с бакпулвера.
Слагаме и ванилията и настърганата кора на лимона.
Тестото става малко по-течно,но не се притеснявайте изпича се много добре.
В намаслена и набрашнена форма за печене печем, в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 мин. или до готовност като проверим с клечка за зъби или дървен шиш дали е изпечен блата.
Охлаждаме.
Сиропа правим като завираме за 5 мин, водата със захарта и ванилията.
Заливаме с горещия сироп напълно изстиналия блат.
Оставяме за поне 2 часа в хладилника.
Заливаме с глазура по желание,аз използвах лимонова на Д-р Йоткер
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




 

 

 


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...