Фокача с маслини и розмарин
Необходими продукти:
30г. жива мая или 1 1/2 ч.л. суха мая за хляб
175мл. топло прясно мляко / вода
2 с.л. зехтин
300г. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
За гарниране:
Зехтин
розмарин
10-12 бр. черни маслини
Начин на приготвяне:
Шупваме маята в част от топлото мляко,захарта и 1 ч.л. брашно.
Като "втаса" след около 5 мин. добавяме и останалите продукти.
Замесваме меко тесто,което оставяме да втаса до удвояване на обема си.
След като е втасало разточваме в продълговата форма с дебелина не повече от сантиметър, с върха на пръстите си "надупчваме" тестото , набучваме няколко връхчета
розмарин,маслините и поливаме с малко зехтин и оставяме за още 15 мин. да втаса.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до получване на златист цвят.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
30г. жива мая или 1 1/2 ч.л. суха мая за хляб
175мл. топло прясно мляко / вода
2 с.л. зехтин
300г. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
За гарниране:
Зехтин
розмарин
10-12 бр. черни маслини
Начин на приготвяне:
Шупваме маята в част от топлото мляко,захарта и 1 ч.л. брашно.
Като "втаса" след около 5 мин. добавяме и останалите продукти.
Замесваме меко тесто,което оставяме да втаса до удвояване на обема си.
След като е втасало разточваме в продълговата форма с дебелина не повече от сантиметър, с върха на пръстите си "надупчваме" тестото , набучваме няколко връхчета
розмарин,маслините и поливаме с малко зехтин и оставяме за още 15 мин. да втаса.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до получване на златист цвят.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар