събота, 16 май 2015 г.

Ванилов пудинг с чиа и сини боровинки

Ванилов пудинг с чиа и сини боровинки




Семената от чиа са най-богатия растителен източник на омега 3 мастни киселини. Те са и отличен източник на фибри, антиоксиданти,протеини, витамини А,Б и Е и мнералите желязо,калий и калций.

Сините боровинки са мощен антиоксидант, който ги прави желана храна при всеки режим за здравословно хранене. Спомагат за изграждането на здрави кръвоносни съдове и подобряват циркулацията на кръвта в тях. Предотвратяват слепването на тробмоцитите, ,като по този начин намаляват риска от образуване на тромби.
Богати са на танини,калий,калций и желязо, а от витамините съдържащи се в тях с най-богато съдържание са витамин А,бета каротен ,С,К и така необходимата за нас жените фолиева киселина.



Необходими съставки:

3/4 чаша бадемово мляко ( може да използвате и прясно мляко)
1 с.л. кленов сироп ( може да използвате и мед)
3 с.л. семена чиа
1 ч.л. ванилов екстракт ( аз не намерих и използвах ванилия на шушулка)
  

Начин на приготвяне:

В млякото добавете кленовия сироп или меда, банилията (само вътрешността ако използвате на шушулка) и семеата от чиа.
Разбъркайте добре и оставете в хладилник за час, за да набъбнат добре семената.
Гарнирайте с плодове по Ваш избор аз използвах любимите ми боровинки.
Това е!
Здравословен десерт подходящ да се консумира по всяко време ..

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...