неделя, 17 май 2015 г.

Спагети с кюфтета

Спагети с кюфтета








Необходими продукти:

500г. спагети



За омесване на каймата:

500г. телешка кайма ( може и смес)

2 филийки хляб 
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 яйце

магданоз 

За соса:

600г. смлени домати 

4-5 скилидки чесън
6-7 листенца босилек
сол,черен пипер
щипка захар

1 малка глава лук
аз сложих и морков ,който не присъства в оригиналната рецепта

брашно за овалване на кюфтенцата



растителна мазнина или зехтин
пармезан за поръсване 





Начин на приготвяне:

Омесваме каймата с накиснатите в млякото филийки хляб, ситно нарязания магданоз,яйцето и сол и черен пипер на вкус.
Правим еднакви по големина кюфтенца моите излязоха 20 бр. и ги овалваме в брашно.

В тенджера с подсолена вода слагаме да се варят спагетите.

Паралелно с тях в тенджера сгорещяваме олио и "запечатваме" кюфтенцата от всички страни.
Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят от излишната мазнина в чиния с кухненска хартия.
В същата мазнина от кюфтенцата,запържваме наситнените скилидки чесън, след това лук и морков. 
Като се задушат добре прибавяме смлените домати и оставяме да къкрят докато не им се изпари водата и остане само гъст сос.
Слагаме щипка захар и подправяме със сол.
Поръсваме с накълцаните листенца босилек.
Ако е необходимо да се разреди слагаме от водата, в която са се сварили спагетите.
Накрая добавяме и кюфтенцата към соса.
Сервираме ястието топло поръсено с настърган пармезан и листенца босилек
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУКБлагодаря Ви от сърце!

 



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...