Спагети с кюфтета
Необходими продукти:
500г. спагети
За омесване на каймата:
500г. телешка кайма ( може и смес)
2 филийки хляб
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
магданоз
За соса:
600г. смлени домати
4-5 скилидки чесън
6-7 листенца босилек
сол,черен пипер
щипка захар
1 малка глава лук
аз сложих и морков ,който не присъства в оригиналната рецепта
брашно за овалване на кюфтенцата
растителна мазнина или зехтин
пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с накиснатите в млякото филийки хляб, ситно нарязания магданоз,яйцето и сол и черен пипер на вкус.
Правим еднакви по големина кюфтенца моите излязоха 20 бр. и ги овалваме в брашно.
В тенджера с подсолена вода слагаме да се варят спагетите.
Паралелно с тях в тенджера сгорещяваме олио и "запечатваме" кюфтенцата от всички страни.
Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят от излишната мазнина в чиния с кухненска хартия.
В същата мазнина от кюфтенцата,запържваме наситнените скилидки чесън, след това лук и морков.
Като се задушат добре прибавяме смлените домати и оставяме да къкрят докато не им се изпари водата и остане само гъст сос.
Слагаме щипка захар и подправяме със сол.
Поръсваме с накълцаните листенца босилек.
Ако е необходимо да се разреди слагаме от водата, в която са се сварили спагетите.
Накрая добавяме и кюфтенцата към соса.
Сервираме ястието топло поръсено с настърган пармезан и листенца босилек
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУКБлагодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар