Бавно печено агнешко месо с грейви сос
Необходими продукти:
Агнешко месо (използвах задна четвъртина 2.200г.)
1 голям морков
2 бр. стар лук
3 стръка мащерка
2 стръка пресен джоджен
сол,черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
В тавичката, в която ще печем месото, слагаме мазнина, на едро нарязаните лук и морков и подправките .
Измиваме месото и го овалваме в подправките с мазнината.
Месото оставяме най-отгоре, а отдолу като канапе оставяме зеленчуците.
Слагаме чаена чаша от 200 мл. вода, завиваме добре с фолио и печем за 3 часа на 150 градуса.
След това махаме фолиото и печем още час на 200 градуса за да получим хрупкава кожичка.
Изваждаме месото и го оставяме в чиния, като го завиваме отново с фолио за около 20 мин. за да си почине и всички сокове да се върнат в месото, защото иначе, ще изтекат.
Месото стига да е прясно, става много крехко и се отделя от кокала само с вилица.
През това време си правим грейвито като добавка към ястието, като всички продукти и сосове отделили се при печенето прехвърляме в тиган, прибавям 3 с.л. брашно и малко вода и оставяме да къкрят за 30 мин. на слаб огън.
Пасираме цялото съдържание на тигана и прекарваме през фина цедка.
Ако е необходимо до подправяме на вкус със сол и черен пипер и прехвърляме в сосиера.
Грейвито поднасяме заедно с печеното
Избрах за гарнитура да поднеса пресни хрупкави печени чеснови картофки
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
Агнешко месо (използвах задна четвъртина 2.200г.)
1 голям морков
2 бр. стар лук
3 стръка мащерка
2 стръка пресен джоджен
сол,черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
В тавичката, в която ще печем месото, слагаме мазнина, на едро нарязаните лук и морков и подправките .
Измиваме месото и го овалваме в подправките с мазнината.
Месото оставяме най-отгоре, а отдолу като канапе оставяме зеленчуците.
Слагаме чаена чаша от 200 мл. вода, завиваме добре с фолио и печем за 3 часа на 150 градуса.
След това махаме фолиото и печем още час на 200 градуса за да получим хрупкава кожичка.
Изваждаме месото и го оставяме в чиния, като го завиваме отново с фолио за около 20 мин. за да си почине и всички сокове да се върнат в месото, защото иначе, ще изтекат.
Месото стига да е прясно, става много крехко и се отделя от кокала само с вилица.
През това време си правим грейвито като добавка към ястието, като всички продукти и сосове отделили се при печенето прехвърляме в тиган, прибавям 3 с.л. брашно и малко вода и оставяме да къкрят за 30 мин. на слаб огън.
Пасираме цялото съдържание на тигана и прекарваме през фина цедка.
Ако е необходимо до подправяме на вкус със сол и черен пипер и прехвърляме в сосиера.
Грейвито поднасяме заедно с печеното
Избрах за гарнитура да поднеса пресни хрупкави печени чеснови картофки
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар