четвъртък, 14 май 2015 г.

Пилешки дробчета по селски


Пилешки дробчета по селски




Необходими продукти: 


500г. пилешки дробчета
2 средни моркова

2 бр. лук
150 г. стерилизирани гъби

4-5 печени червени пиперки
 3 с.л. доматено пюре
600мл. пилешки бульон /вода
1 ч.л. червен пипер
черен пипер, сол
чубрица








Начин на приготвяне:

Измиваме и отцеждаме пилешките дробчета.
Ако е необходимо ги нарязваме на по-дребни парчета.
Лука нарязваме на полумесеци, а морковите на кръгчета.
Задушаваме ги в малко мазнина, а като поомекнат добавяме и дробчетата.
Задушаваме "под капак" за около 10 мин, като ако се налага слагаме малко от бульона или водата ,за да не прегорят.
Накрая добавяме доматеното пюре, бульона и подправките.
Оставяме да покъкри на слаб огън за около 15 мин. и слагаме и гъбите и нарязаните печени пиперки.
Ако е необходимо сгъстяваме с брашно до желаната от Вас гъстота.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








2 коментара:

Aurelia Nasirova каза...

Чудесни слънчеви снимки!!!
И прекрасна рецепта!!!
Поздрави!

Elena Dimitrova каза...

Много благодаря!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...