Пилешки дробчета по селски
Необходими продукти:
500г. пилешки дробчета
2 средни моркова
2 бр. лук
150 г. стерилизирани гъби
4-5 печени червени пиперки
3 с.л. доматено пюре
600мл. пилешки бульон /вода
1 ч.л. червен пипер
черен пипер, сол
чубрица
Начин на приготвяне:
Измиваме и отцеждаме пилешките дробчета.
Ако е необходимо ги нарязваме на по-дребни парчета.
Лука нарязваме на полумесеци, а морковите на кръгчета.
Задушаваме ги в малко мазнина, а като поомекнат добавяме и дробчетата.
Задушаваме "под капак" за около 10 мин, като ако се налага слагаме малко от бульона или водата ,за да не прегорят.
Накрая добавяме доматеното пюре, бульона и подправките.
Оставяме да покъкри на слаб огън за около 15 мин. и слагаме и гъбите и нарязаните печени пиперки.
Ако е необходимо сгъстяваме с брашно до желаната от Вас гъстота.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Чудесни слънчеви снимки!!!
И прекрасна рецепта!!!
Поздрави!
Много благодаря!
Публикуване на коментар