понеделник, 8 февруари 2016 г.

Грис халва

Грис халва


Точно както от едно време :)




Необходими продукти:

1 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио/ разтопено масло
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. пшеничен грис
3 ванилии

може да добавите канела, орехи, пудра захар 


!!! Чашата, която използвах за измерване е с вместимост 250 мл.!!!




Начин на приготвяне:


Загрейте водата и млякото до около 40 градуса или ако нямате като мен термометър просто не трябва да заври.

През това време сложете в подходящ съд олиото и гриста и бъркайте докато получи леко златист цвят.

След това добавете захарта и продължете да бъркате, прибавете и млякото с водата и ще забележите как започва да набъбва пшеничния грис.



Сега ред на ванилията.
Сместа е готова да се премести в тавичка, когато цялата течност е абсорбирана.
Сложете в тавичка, загладете и охладете поне за час.
Разрежете на предпочитани от Вас форми.
Да Ви е сладко!
 .

източник на рецептата ТУК

Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!











1 коментар:

Unknown каза...

През цялото време ли докато се добавят захарта, след това и млякото с водата се бърка на котлона ? Трябва ли да поври после и на колко силен огън се прави ? Съжалявам за лаишките въпроси, но за първи път ще правя грис халва :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...