Грис халва
Точно както от едно време :)
Необходими продукти:
1 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио/ разтопено масло
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. пшеничен грис
3 ванилии
може да добавите канела, орехи, пудра захар
!!! Чашата, която използвах за измерване е с вместимост 250 мл.!!!
Начин на приготвяне:
Загрейте водата и млякото до около 40 градуса или ако нямате като мен термометър просто не трябва да заври.
През това време сложете в подходящ съд олиото и гриста и бъркайте докато получи леко златист цвят.
След това добавете захарта и продължете да бъркате, прибавете и млякото с водата и ще забележите как започва да набъбва пшеничния грис.
Сега ред на ванилията.
Сместа е готова да се премести в тавичка, когато цялата течност е абсорбирана.
Сложете в тавичка, загладете и охладете поне за час.
Разрежете на предпочитани от Вас форми.
Да Ви е сладко!
.
източник на рецептата ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
1 коментар:
През цялото време ли докато се добавят захарта, след това и млякото с водата се бърка на котлона ? Трябва ли да поври после и на колко силен огън се прави ? Съжалявам за лаишките въпроси, но за първи път ще правя грис халва :)
Публикуване на коментар