понеделник, 22 февруари 2016 г.

Пилешки пуканки

Пилешки пуканки




Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди 

1 голямо яйце
галета (аз използвах галета панко паприка)
сол,черен пипер





Начин на приготвяне:


Изтънете пилешките гърди с помощта на чукче и нарежете всяка на квадратчета от около 2 см.  ширина. 
Необходимо е да са еднакви на големина и дебелина за да се изпекат за еднакво време.
Разбийте яйцето и сложте пилешките кубчета вътре.
Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Ако не разполагате с китайската галета панко ( продават я в Лидл с всякакви подправки в нея) , сложете в обикновената галета, сол,черен пипер,червен пипер и ситно нарязан магданоз, който може и да е сушен.



Оваляйте всяко късче от пилешкото в галетата и подредете върху плоска тава с ласт хартия за печене.
Изпечете в предварително загрята на 200 градуса (180+ вентилатор) до готовност.
Всъщност пилешките пуканки са минимизирани пилешки хапки, които след изпичане наистина наподобяват пуканки и са много приятни на вкус, остават сочни и не изсъхват.
Избрах да поднеса с млечно-чеснов сос и свежа салата.
Това са от онези 30-минутни ястия,които са подходящи за през натоварените работни дни и въпреки това невероятно вкусни и лесни за направа.
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 






2 коментара:

Валентина каза...

Шашнах се какви са тези пилешки пуканки, но това изглежда необикновено вкусно!
А снимките са перфектни! Поздравления, Ели!

Elena Dimitrova каза...

Момичета, наподобяват пуканки на вид и са безкрайно вкусни! Опитайте! Поздрави!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...