четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Испанска тортия

Испанска тортия





Необходими продукти:

5 средни картофа или около килограм
1 средна глава лук
7 яйца от големия размер
сол,черен пипер




Начин на приготвяне:

Обелете и измийте картофите.
Нарежете ги на много тънки шайби.
Нарежете и лука на тънки полумесеци.
Използвах тиган с диаметър 30 см.
Сложете олио и го сгорещете на умерена температура.
След това задушете лука, а след него сложете и картофите.
Става доста количество,но не се безпокойте ще "слегнат" като се задушат.
Бъркайте периодично и внимателно докато станат прозрачни картофите (след около 10 мин.)
През това време разбийте яйцата със сол и черен пипер, а аз добавих и магданоз за свежест.
Изсипете задушените лук и картофи в купата с разбитите яйца, разбъркайте добре и върнете сместа в тигана.


След като по края забележите ,че яйцата са побелели, а в средата е останало съвсем малко течно, обърнете като си помогнете с чиния или с капак на тенджера.
Признавам си докато набера смелост да обърна тъй като си става тежичко цялото количество, леко ми загоря от едната страна ,но не беше фатално.
Върнете в тигана и оставете да се изпече и от другата страна.
Ще забележите колко приятна форма придобива самата тортия.
Поднесете веднага с подходяща гарнитура, а по желание и със сос.
Добър Апетит!



Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










8 коментара:

Ани каза...

Много е хубава тортилята ти Ели.Виждам, че сме на една испанска вълна :))
Прекрасни снимки!

Валентина каза...

Обичам тортия, Ели, а твоята е станала извънредно апетитна!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря ви, момичета <3

Elena Dimitrova каза...

Благодаря, Ани! Да, на една вълна сме :)

Maroussia каза...

Всичко е добре, само пропорциите не са тези. Съпругът ми е испанец, пък и аз живях там 10 години... Та, равни части (4 картофа, 4 глави лук, 4 яйца) След хубавото изпържване на лука и картофите, се смесват с разбитите яйца и истината е в изпържването на бавен огън в не голям тиган, за да се изпече добре, без да загори.

Elena Dimitrova каза...

Благодаря за споделеното , и на мен тази рецепта ми бе споделена от дама, която беше в Испания и така си я прави и до сега , но определено ще пробвам и методът на съпругът Ви!

Сия Рибагина каза...

Разкошна е! Никога не съм приготвяла тортия, но като видях твоята, мисля скоро да опитам. Снимките са жестоки, страшно изкушаващи :)

Анонимен каза...

Много е добър резултатът. Не е задължително да са равни частите на продуктите. Някои хора дори я предпочитат без лук, например децата, но се губи голям процент от уникалността й.
Ако ви се иска да опитате различни видове тортийя, може в запръжката (преди смесване с яйцата) да добавите зелена пиперка ситно нарязана. Друг вид е с чорисо. Трети вид е със спанак. Може с риба тон. Всичките са апетитни

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...