Добруджанки
Необходими продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 голямо яйце
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
2 1/2 ч.ч. брашно
150-200 г. сирене
по 1 малко парченце краве масло за всяка
" Добруджанка"
Начин на приготвяне:
Приготвят се изключително лесно и много бързо.
Тестото става лепкаво и за да съм сигурна, че за добре смесени всички съставки ги забърках с миксера с приставката за разбиване на гладки смеси, но може и с вилица на ръка.
Сложете в купа киселото мляко със содата и яйцето, леко разбъркайте и оставете докато шупне сместа.
След като това стане, сложете солта, пресятото брашно и натрошеното сирене.
Както споменах вече става лепкаво, гъсто тесто и с лъжица загребете и разпределете върху тавичка с постлана хартия за печене върху нея.
Сложете по парче краве масло.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Можете да сложите и колбас например или подправки по Ваш избор.
Добър Апетит!
2 коментара:
Здравейте! Колко добруджанки излизат горе-долу?
Здравейте, зависи от големината ,която ги правите.
Използвам супена лъжица препълнена и така ми излизат 12 броя
Публикуване на коментар