четвъртък, 17 март 2016 г.

Шницели от кайма


Шницели от кайма





Необходими продукти:

1 кг кайма смес 
1 яйце (за каймата)
подправки по Ваш вкус (чубрица, черен пипер, може и някаква подправка за кайма)
галета за овалване
яйца за паниране



Начин на приготвяне:

Смесете каймата с подправките и яйцето.
Уверете се, че каймата е от хубаво месо, а ако разполагате с домашно такова, ще е най-добре.
Вземете от каймата, хубаво я разплескайте като я направите в продълговата форма ,но много тънко ,защото при пърженето се надува от соковете в месото и може да остане сурово отвътре.
Оваляйте в галета и като приключите с оформянето на цялото количество кайма, подредете шницелите в тавичка или друг подходящ съд и оставете в хладилника да стегне за 30 минути.





След като са се охладили, оваляйте в разбити яйца (ползвах 3 бр. за килограм кайма) и изпържете в умерено загрята мазнина.
Внимавайте да не е силно сгорещена,защото рискувате да изгорят навън и да останат сурови от вътре.
Сложете готовите шницели върху хартия за да попие излишната мазнина и поднесете с подходяща гарнитура.

Това са най-вкусните шницели,които съм приготвяла и Ви ги препоръчвам с две ръце :)
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...