събота, 7 ноември 2015 г.

Сливенски милинки

Сливенски милинки






За тестото:

350г. брашно
200мл. вода
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
15г. прясна мая / 5г. суха мая


50г. масло за овалване на топчетата тесто







За крема:

100г. меко масло 
5 ч.л. брашно
1 ч.л. сол
5 ч.л. вода
1/2 разбито яйце







Начин на приготвяне:

Замесете тестото като в част от топлата вода сложите захарта,маята и 1 с.л. брашно.
Разбъркайте добре кашичката и оставете да втаса маята.
След като шупне и се появят балончета,добавете всички останали продукти и замесете меко тесто.
Оставете да втаса да удвояване на обема си.
След като това стане направете от тестото топчета,които овалваме в разтопеното масло и подреждаме в тава.
Отново оставете да втасат докато удвоят обема си.
От размекнатото масло ,брашното,солта и водата направете смес, с която намажете милинките.






Разбийте яйцето аз сложих обаче цяло и го разнесете върху " крема".
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
При мен това отне около 25 минути.
Добър Апетит!



Източник на рецептата ТУК

Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 



2 коментара:

Валентина каза...

Толкова са апетитни,че на секундата огладняхме, Ели!
Страхотни милинки и чудесни снимки!
Поздрави и хубава вечер!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря ви ,милички!
Хубав ден от мен!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...