Лимонов кекс със захарозан джинджифил и лимонова глазура
Този кекс го направих с продукти ,които имах в наличност без да съм следвала някаква рецепта и точно той е доказателството,че с налични продукти могат да се случат чудеса!
Необходими са Ви:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. прясно изцеден сок от лимон
кората на един лимон
2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
1 бакпулвер
5 кръгчета захаросан джинджифил (вижте ТУК как да си направите в домашни условия)
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем.
Прибавете сока на лимона ,прясното мляко , кората от лимона и олиото.
Отново разбъркайте.
Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте до получаването на гладка смес.
Накрая сложете и на ситно нарязания джинджифил.
Разбъркайте.
В зависимост от големината на яйцата ,които изпозлвате може да се наложи да добавите още брашно за да се получи кексово тесто с гъстота като на снимката (стандартна за кекс)
Отделете малка част от сместа и я смесете с какаото като трябва хубаво да се абсорбира за да не останат бучици.
В кексова или друга подходяща форма предварително намазнена и набрашнена ако не е с незалепващо покритие сложете част от жълтата смес,по средата каковата и накрая остатъка от жълтата смес.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до "суха" клечка.
Охладете и тогава извадете от формата за кекс и оставете още малко да се охлади върху решетка.
Глазурата направих като разтворих 5 с.л. пудра захар в сока на един лимон и малко прясно мляко до получаване на гладка смес,която разпределих върху кекса.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Този кекс го направих с продукти ,които имах в наличност без да съм следвала някаква рецепта и точно той е доказателството,че с налични продукти могат да се случат чудеса!
Необходими са Ви:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. прясно изцеден сок от лимон
кората на един лимон
2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
1 бакпулвер
5 кръгчета захаросан джинджифил (вижте ТУК как да си направите в домашни условия)
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем.
Прибавете сока на лимона ,прясното мляко , кората от лимона и олиото.
Отново разбъркайте.
Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте до получаването на гладка смес.
Накрая сложете и на ситно нарязания джинджифил.
Разбъркайте.
В зависимост от големината на яйцата ,които изпозлвате може да се наложи да добавите още брашно за да се получи кексово тесто с гъстота като на снимката (стандартна за кекс)
Отделете малка част от сместа и я смесете с какаото като трябва хубаво да се абсорбира за да не останат бучици.
В кексова или друга подходяща форма предварително намазнена и набрашнена ако не е с незалепващо покритие сложете част от жълтата смес,по средата каковата и накрая остатъка от жълтата смес.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до "суха" клечка.
Охладете и тогава извадете от формата за кекс и оставете още малко да се охлади върху решетка.
Глазурата направих като разтворих 5 с.л. пудра захар в сока на един лимон и малко прясно мляко до получаване на гладка смес,която разпределих върху кекса.
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар