петък, 20 ноември 2015 г.

Меденки


Меденки






Необходими съставки:


2 големи яйца

1 ч.ч. олио
5 ч.ч. брашно
2 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. мед
1 ч.ч. захар
1 бр. ванилия







Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем.
Прибавят се меда,содата,ванилията,олиото и отново разбиваме.
Малко по малко се прибавя и брашното докато се поеме от цялата смес.
Използвах куката на миксера за измесването на тестото.








Трябва да се получи  гладко ,"гъвкаво" тесто.
Можете да загребвате от него да правите топчета и така да изпечете или пък да разточите на лист и с формички да изрежете меденките.
Печете на 160 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути или до получаване на златист цвят.
Можете да ги слепите както аз направих с домашен течен шоколад (рецептата вижте ТУК) или да ги изрисувате с белтъчна глазура
Да Ви е сладко!


източник ТУК





Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

2 коментара:

Валентина каза...

Обичаме меденки, и то много! Чудесна, ароматна и лесна рецепта, Eли! Поздрави!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря,момичета!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...