Меденки
Необходими съставки:
2 големи яйца
1 ч.ч. олио
5 ч.ч. брашно
2 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. мед
1 ч.ч. захар
1 бр. ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем.
Прибавят се меда,содата,ванилията,олиото и отново разбиваме.
Малко по малко се прибавя и брашното докато се поеме от цялата смес.
Използвах куката на миксера за измесването на тестото.
Трябва да се получи гладко ,"гъвкаво" тесто.
Можете да загребвате от него да правите топчета и така да изпечете или пък да разточите на лист и с формички да изрежете меденките.
Печете на 160 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути или до получаване на златист цвят.
Можете да ги слепите както аз направих с домашен течен шоколад (рецептата вижте ТУК) или да ги изрисувате с белтъчна глазура
Можете да ги слепите както аз направих с домашен течен шоколад (рецептата вижте ТУК) или да ги изрисувате с белтъчна глазура
Да Ви е сладко!
източник ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Обичаме меденки, и то много! Чудесна, ароматна и лесна рецепта, Eли! Поздрави!
Благодаря,момичета!
Публикуване на коментар