вторник, 24 ноември 2015 г.

Яйца по шотландски


Яйца по шотландски





Необходими съставки:

използвах около 700 г. кайма смес

4 яйца
подправки по избор за каймата



За панировката:
1 яйце

галета




Начин на приготвяне:

Омесете каймата заедно с подправките ,които сте подбрали.
Оставете в хладилник за 30 мин. за да се овкуси като поеме всички вкусове и аромати.
През това време сварете яйцата.
Ако предпочитате твърдо сварени ги варете повече,аз лично предпочитам рохки.
С намазнени ръце вземете от каймата и разтелете на пласт,сложете яйцето и облепете каймата по него като внимавате да не е много,защото няма да се изпържи месото и има опасност да остане сурово,но внимавайте и да не е малко,защото при пърженето се свива каймата и може буквално да се отлепи от яйцето.





Оформете топка.
Оваляйте в галета,след това в предварително разбитото яйце и отново в галета.


Пържете в предварително сгорещена мазнина на умерена температура като внимателно обръщате докато отвсякъде стане кафеникаво-златисто.
Отцедете върху пласт хартия или салфетка от излишната мазнина и сервирайте с подходяща гарнитура.
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


Благодаря Ви от сърце!








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...