Солен карамелен сос
Съставки:
12 с.л. размекнато краве масло
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. сладкарска течна сметана
1 ч.л. морска сол
Приготвяме като:
В касерола или друг подходящ съд слагаме захарта и на умерена температура я оставяме да се карамелизира.
Внимавайте ,защото ако не я наглеждате ще се прегори и ще има горчив вкус.
Когато промени цвета си прибавете маслото , разбъркайте докато се стопи като имайте предвид,че ще започне много буйно да кипи и веднага след това налейте и сметаната,която също трябва да е на стайна температура.
Сложете солта.
Охладете и съхранявайте в хладилник,като може да се използва до 2 седмици.
Соса се стяга и преди да използвате леко затоплете за да се отпусне.
Да Ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от ТУК
Съставки:
12 с.л. размекнато краве масло
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. сладкарска течна сметана
1 ч.л. морска сол
Приготвяме като:
В касерола или друг подходящ съд слагаме захарта и на умерена температура я оставяме да се карамелизира.
Внимавайте ,защото ако не я наглеждате ще се прегори и ще има горчив вкус.
Когато промени цвета си прибавете маслото , разбъркайте докато се стопи като имайте предвид,че ще започне много буйно да кипи и веднага след това налейте и сметаната,която също трябва да е на стайна температура.
Сложете солта.
Охладете и съхранявайте в хладилник,като може да се използва до 2 седмици.
Соса се стяга и преди да използвате леко затоплете за да се отпусне.
Да Ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
2 коментара:
Merhabalar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı hafta sonları.
Saygılar.
Може ли да се намали солта?!
Публикуване на коментар