събота, 7 ноември 2015 г.

Солен карамелен сос

Солен  карамелен сос








Съставки:

12 с.л. размекнато краве масло
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. сладкарска течна сметана
1 ч.л. морска сол







Приготвяме като:

В касерола или друг подходящ съд слагаме захарта и на умерена температура я оставяме да се карамелизира.
Внимавайте ,защото ако не я наглеждате ще се прегори и ще има горчив вкус.
Когато промени цвета си прибавете  маслото , разбъркайте докато се стопи като имайте предвид,че ще започне много буйно да кипи и веднага след това налейте и сметаната,която също трябва да е на стайна температура.
Сложете солта.
Охладете и съхранявайте в хладилник,като може да се използва до 2 седмици.
Соса се стяга и преди да използвате леко затоплете за да се отпусне.
Да Ви е сладко!




Рецептата е адаптирана от ТУК


Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!













2 коментара:

Unknown каза...

Merhabalar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı hafta sonları.

Saygılar.

Ivanova каза...

Може ли да се намали солта?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...