Елда с гъби и спанак
Необходими съставки:
1 ч.ч. елда
2 шепи спанак
200г. гъби
1 глава лук
сол,черен пипер
растителна мазнина
Начин на приготвяне:
От предната вечер накиснете елдата (1 ч.ч.) в 2 ч.ч. кипяща вода.
Покрийте съда и оставете за една нощ.
На другата сутрин тя вече е готова за консумиране.
Отцедете я ако е останала някаква вода.
В загрята мазнина задушете главата лук,която сме я нарязали на ситно докато стане прозрачен.
Добавете гъбите,предварително нарязани и задушете и тях .
След това прибавете и спанака.
Оставете за няколко минути като разбърквате периодично и добавете елдата.
Разбъркайте и оставете за още 5 минути.
Елдата е много полезна и съдържа много от витамините на B комплекс.
Можете да замествате с нея ястията ,в които се съдържа ориз и Ви гарантирам,че ще бъдат не по-малко вкусни.
Това е едно много засищащо постно ястие и е идеално за Коледните пости ,които са в момента.
Още рецепти подходящи за хората,спазващи постите можете да откриете ТУК
Това е едно много засищащо постно ястие и е идеално за Коледните пости ,които са в момента.
Още рецепти подходящи за хората,спазващи постите можете да откриете ТУК
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар