Сусамки
Кой не обича сусамки? На мен ми бяха любими в детството та чак до ден днешен и много се зарадвах като попаднах на публикация с рецептата за тях.
Изключително бързо се приготвят и са невероятно вкусни.
Съставките за тях са:
280г. сусамово семе
120г. мед
100г. кафява захар
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. сол
Приготвят се
като в сух тиган се запекат леко сусамовите семена докато си променят леко цвета и си пуснат аромата като много трябва да внимавате да не изгорят ,защото ще загорчат.
Когато започнат да "пукат" значи са се нагрели достатъчно и трябва да внимавате и да бъркате постоянно.
Като са готови ги изсипете в купа.
Пригответе си пласт хартия за печене и я намажете с олио или масло,тя ще ни е необходима за сместа за сусамките.
В същия тиган сложете всички останали съставки на умерена температура и след като се съединят добре оставете сместа да поври още 2 минути.
Изсипете я при сусама.
Разбъркайте енергично ,защото много бързо стяга сместа и изсипете върху хартията за печене.
С дървена лъжица или шпатула разстелете сместа,сложете отгоре още един пласт хартия и с точилка разточете на пласт от около половин сантиметър.
Оставете да стегне за около 15 минути и нарежете на квадратчета,правоъгълници или във форми по избор.
Съхранявайте в буркан на хладно.
Да Ви е сладко!
Източник на рецептата ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
4 коментара:
Здравейте !
Искам да попитам вторият лист хартия, който се слага върху сусамовата смес и се разточва, трябва ли да се намаже с мазнина, както долния ? Благодаря !!!
А иначе сусамките изглеждат страхотно и ще се пробвам да ги направа, но само ще изчакам уточнението !
Не се маже вторият лист хартия иначе не бих пропуснала да уточня ако трябваше да се направи :)
Благодаря, Ели...........тръгвам до магазина за сусам...........:-)
Да Ви е сладко и ако имате време споделете мнение!
Публикуване на коментар