Рогчета със сирене
Необходими продукти за 12 бр.
500г. бяло пресято брашно
175г. свинска мас- разтопена
10г. прясна мая
2 яйца
50мл. олио
100мл. хладка вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
150г. сирене
Начин на приготвяне:
В хладката вода разтворете маята,сложете захарта и 1 с.л от брашното.
Смесете добре съставките за да се получи като каша.
Оставете за 10-тина минути докато втаса.
Отделете на едното яйце жълтъка,който ще използваме за да намажем рогчетата преди да ги изпечем.
Замесете меко тесто като пресеете брашното,направите кладенче в него и прибавите всички продукти.
Трябва да получите хубаво меко и гладко тесто.
Аз натроших сиренето вътре в него,но ако желаете можете да го поставите и като плънка в самото рогче.
Оставете тестото да втаса за около час докато удвои обема си.
Разделете го на 12 части и разточете с ръце на фитил.
Поставете ти в тава с пласт хартия за печене и оставете още за около 30 мин. да втасат докато удвоят обема си.
Разбийте жълтъка с 2 с.л. мляко и 1 с.л. олио и намажете рогчетата.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до готовност.
Добър Апетит!
рецептата е адаптирана от ТУК
Необходими продукти за 12 бр.
500г. бяло пресято брашно
175г. свинска мас- разтопена
10г. прясна мая
2 яйца
50мл. олио
100мл. хладка вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
150г. сирене
Начин на приготвяне:
В хладката вода разтворете маята,сложете захарта и 1 с.л от брашното.
Смесете добре съставките за да се получи като каша.
Оставете за 10-тина минути докато втаса.
Отделете на едното яйце жълтъка,който ще използваме за да намажем рогчетата преди да ги изпечем.
Замесете меко тесто като пресеете брашното,направите кладенче в него и прибавите всички продукти.
Трябва да получите хубаво меко и гладко тесто.
Аз натроших сиренето вътре в него,но ако желаете можете да го поставите и като плънка в самото рогче.
Оставете тестото да втаса за около час докато удвои обема си.
Разделете го на 12 части и разточете с ръце на фитил.
Поставете ти в тава с пласт хартия за печене и оставете още за около 30 мин. да втасат докато удвоят обема си.
Разбийте жълтъка с 2 с.л. мляко и 1 с.л. олио и намажете рогчетата.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до готовност.
Добър Апетит!
рецептата е адаптирана от ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
6 коментара:
Разкошни рогчета! Идеални са за закуска с чаша кафе. Поздрави от мен и хубав ден!
Благодаря от сърце,Радост!
Уникални са! :))
Уникални са!
Може ли свинската мас да се замени с масло?
Разбира се, дори ще станат по-вкусни
Публикуване на коментар