четвъртък, 1 октомври 2015 г.

Сос "Маринара"

Сос "Маринара"








Необходими продукти:

8 домата сорт "рома"
5 големи листа босилек
6 скилидки чесън
1/2 ч.л. риган
сол на вкус
зехтин





Начин на приготвяне:

Измийте и разполовете доматите,
Сложете ги в тава ,посолете ги и ги сложете да се изпекат леко на 200 градуса. до получаване на лек загар.
Аз имах готови мариновани сушени домати , които приготвих по-рано през лятото и затова ползвах тях и тази процедура с печенето си я спестих.
Също така използвах и вече овкусения зехтин,с който се бяха мариновали.
Като са готови сложете ги в блендер или кухненски робот заедно със скилидките чесън ,босилека,ригана и още малко зехтин.







Получава се консистенция като на паста.
Прехвърлете в тиган и сгответе за около 10 мин.
Тъй като разгледах доста рецепти имаше и различни разновидности на този сос ,някои бяха с вино, със ситно нарязан лук и т.н. аз реших но това по мой вкус,а Вие решете дали ще го направите така, добавих ситно нарязан лук и морков, задуших и чак тогава прибавих доматената паста и се получи много вкусен сос въпреки,че е без месо и Ви го препоръчвам горещо.







Този сос се поднася предимно със спагети и паста,но защо не и да не е прекрасна добавка и към месо - Вие решете с какво и как да го поднесете.
Едно е сигурно много е вкусен.
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




 

 

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...