Крем карамел с тиква
Необходими продукти:
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
3 ч.ч. настъргана тиква
1 ампула ванилова есенция
2 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разпределете тиквата в малки огнеупорни чашки за печене ( аз нямах достатъчно бройки и направих десерта в голяма форма)
Разбийте яйцата със захарта на твърд крем,а след това добавете и млякото и ванилията.
Отново разбъркайте добре докато се съединят всички съставки.
Разпределете крема в чашките и разбъркайте добре за да се смеси с тиквата.
Сложете формичките в тавичка със студена вода и печете на 175 градуса за 35 мин. или докато се получи коричка отгоре и леко като разклатите тавичката да не се мърда сместа , т.е. както като правим класическия крем карамел.
*Ако печете в голяма форма печенето се удължава като при мен това трая час и половина и доливах 2 пъти студена вода.
Внимаваме водата да не заври и ако има такава опасност доливаме студена за да предотвратим това.
Охлаждаме и прибираме в хладилник за да се стегне допълнително поне за 2 часа.
Да Ви е сладко!
източник: http://www.tanitaang.com/2009/10/blog-post_13.html
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
3 ч.ч. настъргана тиква
1 ампула ванилова есенция
2 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разпределете тиквата в малки огнеупорни чашки за печене ( аз нямах достатъчно бройки и направих десерта в голяма форма)
Разбийте яйцата със захарта на твърд крем,а след това добавете и млякото и ванилията.
Отново разбъркайте добре докато се съединят всички съставки.
Разпределете крема в чашките и разбъркайте добре за да се смеси с тиквата.
Сложете формичките в тавичка със студена вода и печете на 175 градуса за 35 мин. или докато се получи коричка отгоре и леко като разклатите тавичката да не се мърда сместа , т.е. както като правим класическия крем карамел.
*Ако печете в голяма форма печенето се удължава като при мен това трая час и половина и доливах 2 пъти студена вода.
Внимаваме водата да не заври и ако има такава опасност доливаме студена за да предотвратим това.
Охлаждаме и прибираме в хладилник за да се стегне допълнително поне за 2 часа.
Да Ви е сладко!
източник: http://www.tanitaang.com/2009/10/blog-post_13.html
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар