В сезона на тиквите ,няма как да не предложа вариант за усвояване на тиквените семки.
Сигурна съм , че доста хора ги хвърлят (до скоро бях и аз от тях) без да се замислим колко са полезни те и колко вкусни могат да станат ей така дори за чоплене пред телевизора.
Ето моят вариант,който се надявам да Ви допадне!
Съставките са следните:
Тиквени семки
зехтин/олио
хималайска сол/морска сол
лют червен пипер за пикантност ако обичате можете да добавите и чили ( това е идея от Джейми Оливър)
Начин на приготвяне:
След като почистите тиквата, отделете средната част,където се намират семките в чинийка и въоръжени с търпение е нужно да ги почистите една по една от месестата част,която е останала по тях.
Отделете ги в купичка и ги измийте през гевгир като хубаво ги претривайте с ръце докато уверите,че вече не са със слузеста повърхност.
Отцедете ги и ги разположете в тавичка с хартия за печене като задължително трябва да са на един ред.
Полейте с мазнината,която сте избрали,посолете със сол и лют пипер и разбъркайте като разтресете тавата за да се овкусят.
Печете за около 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Аз разбрах,че са готови като започнаха да пукат като пуканки и да подскачат (нямам идея защо,но така се получи).
Охладете и ако не ги консумирате веднага след като са напълно изстинали ги прехвърлете в стъклен буркан,който се затваря плътно за да не овлажнеят.
Дано Ви е харесала идеята ми и съм Ви била полезна!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар