Ореховки
Необходими продукти:
120г. орехови ядки
85г. пудра захар
1 ванилия на прах
1 белтък от голямо яйце
Начин на приготвяне:
Смелете ореховите ядки колкото е възможно по-ситно,но Ви препоръчвам да оставите малко по-едри частички за да се усещат.
Прибавете белтъка,ванилията и захарта.
Разбъркайте белтъка заедно с останалите съставки,без да го разбивате на сняг отделно! Иначе ще получите шоко целувки с орехи,а не ореховки!
Получава се гъста,лепкава консистенция, но не става като тесто.
С помощта на лъжичка загребвайте и слагайте в тава с пласт хартия за печене,като леко ги сплескате, не се притеснявайте те се надуват и задължително оставете място между тях,защото леко се "разливат" и така,ще избегнете слепването им.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или до получаване на кафяв цвят.
Охладете и поднесете.
Ако не консумирате веднага след като се охладят ореховките ги приберете в кутия с капак и съхранявайте на сухо и не много топло място.
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
120г. орехови ядки
85г. пудра захар
1 ванилия на прах
1 белтък от голямо яйце
Начин на приготвяне:
Смелете ореховите ядки колкото е възможно по-ситно,но Ви препоръчвам да оставите малко по-едри частички за да се усещат.
Прибавете белтъка,ванилията и захарта.
Разбъркайте белтъка заедно с останалите съставки,без да го разбивате на сняг отделно! Иначе ще получите шоко целувки с орехи,а не ореховки!
Получава се гъста,лепкава консистенция, но не става като тесто.
С помощта на лъжичка загребвайте и слагайте в тава с пласт хартия за печене,като леко ги сплескате, не се притеснявайте те се надуват и задължително оставете място между тях,защото леко се "разливат" и така,ще избегнете слепването им.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или до получаване на кафяв цвят.
Охладете и поднесете.
Ако не консумирате веднага след като се охладят ореховките ги приберете в кутия с капак и съхранявайте на сухо и не много топло място.
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
12 коментара:
Аз също съм правила но съм слагала и 1-2с.л.безглутеново брашно , пак стават чудни.:)
Случвало ми се е да става по-рядка сместа и бях слагала 2 с.л. овесено брашно,за да има пак такава консистенция и да не се "разлива" сместа
Здравейте! Може ли пудрата захар да се замени с кафява захар? Благодаря!
Здравейте!Може ли пудрата захар да се замени с кафява захар? Благодаря!
Може! Даже ще получат по-карамелен вкус
Ореховките са чудесни, много лесни и много вкусни. Само един недостатък имат - свършат много бързо, затова трябват поне две дози :)
Напълно съм съгласна с Вас и благодаря за хубавите думи
Това ще е днешното ми предизвикателство!
Ot kakto ptobvah orehovkite,si gi prsvim v kashti vsqka nedelq i mnogo ni haresvat,probvala sam i s kafqva zahar i s pudra vsqkak ni haresvat. :')
Радвам се, че са Ви харесали :)
А като ги извадите меки ли са?
Защото моята фурна ги изпече по-бързо и са меки а не хрупкави...като изстинат дали ще са хрупкави
Просто ги сушете на по-ниски градуси , иначе си остват хрупкави и много приятни
Публикуване на коментар