Чийзкейк с тиква в чашки
Необходими продукти:
300г.пюре от тиква
200мл. сладкарска сметана
2 пакетчета крема сирене (от по 120г)
1/2 ч.ч. пудра захар
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
1 ч.л. канела
за основата:
200г. бисквити
около 70г. краве масло
Начин на приготвяне:
Разбийте сладкарската сметана много добре.
Отделно разбийте крема сиренето с пудрата захар.
Пюрето от тиква направих като изпекох тиквата,добавих тези типично коледни подправки: карамфил,канела и индийско орехче и пюрирах до много гладка консистенция.
Смесете трите получили се крема като първо смесваме пюрето от тиква с кремата сирене,а след това добавяме малко по малко и сладкараската сметана докато се поеме напълно.
Придобива един страхотен оранжев цвят .
Опитайте все пак на вкус за да прецените дали ще Ви е достатъчно захарта за да добавите ако е необходимо още.
Прибираме крема в хладилника за 30 мин. да стегне.
През това време смиламе бисквитите и ги смесваме с размекнатото краве масло,докато се получат маслени трохи.
Разпределяме в 3 чашки или купички бисквитената смес и притискаме добре.
С помощта на пош с накрайник или с лъжица, разпределяме крема .
Украсяваме по желание и задължително оставяме още поне 30 мин. в хладилника.
Това е една от любимите ми есенни рецепти и се надявам да Ви хареса
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
300г.пюре от тиква
200мл. сладкарска сметана
2 пакетчета крема сирене (от по 120г)
1/2 ч.ч. пудра захар
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
1 ч.л. канела
за основата:
200г. бисквити
около 70г. краве масло
Начин на приготвяне:
Разбийте сладкарската сметана много добре.
Отделно разбийте крема сиренето с пудрата захар.
Пюрето от тиква направих като изпекох тиквата,добавих тези типично коледни подправки: карамфил,канела и индийско орехче и пюрирах до много гладка консистенция.
Смесете трите получили се крема като първо смесваме пюрето от тиква с кремата сирене,а след това добавяме малко по малко и сладкараската сметана докато се поеме напълно.
Придобива един страхотен оранжев цвят .
Опитайте все пак на вкус за да прецените дали ще Ви е достатъчно захарта за да добавите ако е необходимо още.
Прибираме крема в хладилника за 30 мин. да стегне.
През това време смиламе бисквитите и ги смесваме с размекнатото краве масло,докато се получат маслени трохи.
Разпределяме в 3 чашки или купички бисквитената смес и притискаме добре.
С помощта на пош с накрайник или с лъжица, разпределяме крема .
Украсяваме по желание и задължително оставяме още поне 30 мин. в хладилника.
Това е една от любимите ми есенни рецепти и се надявам да Ви хареса
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар