неделя, 11 октомври 2015 г.

Ориз с праз маслини

Ориз с праз маслини







Необходими продукти:


2 ч.ч. бял бисерен ориз
200г. почистени от костилката черни маслини
1 глава кромид лук

1 стрък праз1,200мл. зеленчуков бульон/вода/ пилешки бульон (каквото предпочитате)
растително олио/зехтин
сол,черен пипер








Начин на приготвяне:

Ориза измиваме добре от нишестето,за да не залепва.
Нарязваме лука и праза на ситно и прибавяме ориза.
Сипваме течност каквато сте избрали,вода или пилешки или зеленчуков бульон и аз използвам метода на задушаване ,който съм писала ТУК, или си го направете както Вие си знаете и сте си свикнали.
След като е готов ориза,добавяме нарязаните на ситно маслини ,подправяме,разбъркваме и пресипваме сместа в тавичка.
Ако е необходимо добавяме още малко течност.
Запичаме за около 20-25 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Този ориз е подходящ както за гарнитура,така и за самостоятелно хапване като основно.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





 




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...