петък, 2 октомври 2015 г.

Нектар от ябълка ,морков и банан

Нектар от ябълка ,морков и банан






Моите пропорции бяха тези:

3 големи моркова
3 големи банана
3,5 кг. ябълки
лимонена киселина
захар



Начин на приготвяне:

Почистете и обелете ябълките,морковите и бананите.
Нарежете ги като моркова ако го настържете ще е най-добре ,защото другите плодове са меки и бързо ще станат готови за нектара.
Претеглете ги.
На килограм почистен плод слагаме 1 ч,ч, вода.
Сложете ги да в тенджерата заедно с водата,докато омекнат и станат готови за пасиране.
Пасирайте на гладка смес.





Премерете колко литра Ви е чистата плодова смес и разредете с вода до получаване на желаната от Вас консистенция.
Сложете и захар като тя е 1 чаена чаша на всеки литър добавена вода.
върнете на котлона докато захарта се стопи и е нужно около 5 минути да поври за да се съединят водата и нектара.
Сега прибавяме лимонена киселина като тя е 4 г. на 1 литър от цялото количество.
Разбъркайте и оставете да поври още 2-3 минути.
Прелейте горещия нектар в шишета с винтови капаци и ги обърнете за да може от горещата течност да се вакуумират без допълнително заваряване.
Това е!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






 


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...