Необходими продукти:
1 1/3 ч.ч. прясно мляко със стайна температура
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 яйце
2 с.л. олио
1 с.л. захар
2 ч.л. сол
4 ч.ч. пресят брашно
2 ч.л. суха мая (10г) / 1/2 кубче прясна мая
4 с.л. разтопено масло
1 ч.л. чубрица
1/3 ч.ч. магданоз
Начин на приготвяне:
Замесваме тестото в машината за хляб като слагаме млякото,яйцето,брашното,олиото,захарта,солта и маята и пускаме на програма "тесто"
10 минути преди да спре цъкъла на месене слагаме и кашкавала.
* Ако нямате машина за хляб без проблем ще можете да си направите и тестото на ръка,просто трябва да се спазят последователността на слагането на продуктите и разбира се втасването и резултата ще е перфектен!
След като програмата свърши ,изваждаме вече втасалото тесто и разделяме на 56 равни части като разделяме тестото първо на 4 после още на 4 всяка част и т.н.
Смесваме маслото с магданоза и чубрицата,овалаваме всяко топче в тях и редим в тавичка с диаметър 22 см. (аз нямах такава и ползвах с 25 см.,но пак стана хубав и висок хляба) на един ред, а след това започваме втория като не слагаме топче тесто над друго,а гледаме да е между тези от първия,за да могат като втасат да се слеят.
Оставяме да втасат за около 45-60 мин. или докато удвоят обема си.
Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30-35 минути.
След като се изпече оставяме да се охлади на решетка и поднасяме!
Добър Апетит!
Източник http://www.tanitaang.com/2008/10/blog-post_02.html
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
4 коментара:
Невероятна питка! Вече я изпробвахме! Баба я направи прекраснаа. Благодарим!
Много се радвам,че ви е харесала и браво на баба,че я е направила!
О, миличка, страхотен хляб си направила - толкова слънчев, толкова пухкав. Чак тук усещам миризмата му. Продължавай да ни радваш с кулинарните си красоти.
Поздрави!
Благодаря ти,Нелче! <3
Публикуване на коментар