Реване
Необходими продукти:
За основата:
5 яйца
180г. захар
240г. брашно
1 бакпулвер
За сиропа:
600мл. вода
340г. захар
1 ванилия ( аз сложих есенция от ром)
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем, добавяме на части брашното с бакпулвера (пресято).
Така получената смес изливаме във форма и печем на 180 градуса до "суха клечка".
Охлаждаме.
Сиропа правим като завираме водата и захарта и след като напълно се разтвори захарта сипваме аромата и оставяме за 5 мин.
Заливаме блата и оставяме да се сиропира поне 4 часа в хладилник, а най-добре е за една нощ.
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК.
Необходими продукти:
За основата:
5 яйца
180г. захар
240г. брашно
1 бакпулвер
За сиропа:
600мл. вода
340г. захар
1 ванилия ( аз сложих есенция от ром)
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем, добавяме на части брашното с бакпулвера (пресято).
Така получената смес изливаме във форма и печем на 180 градуса до "суха клечка".
Охлаждаме.
Сиропа правим като завираме водата и захарта и след като напълно се разтвори захарта сипваме аромата и оставяме за 5 мин.
Заливаме блата и оставяме да се сиропира поне 4 часа в хладилник, а най-добре е за една нощ.
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК.
Няма коментари:
Публикуване на коментар