сряда, 28 януари 2015 г.

Домашен хляб

Домашен хляб





Необходими продукти:
1/2 кубче жива мая
300мл. топла вода
500г. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
2 с.л. зехтин (олио)






Начин на приготвяне:
В топлата вода разтворете маята със захарта и 1 ч.л. брашно.
Оставете 5 мин. да шупне и след това добавете зехтина, солта и малко по малко от брашното докато се получи меко и гладко тесто.
Оставяме за час да удвои обема си и отново примесваме.
Оформлението е по желание, можете да си направите индивидуални хлебчета тип багети или едно хлебче.
Оставете отново да втаса в тавичка покрита с хартия за печене отново за около час.
Намажете с прясно мляко и поръсете със семена по желание.
Печете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След като извадите покрийте с кърпа за 10-15 мин.
Няма нищо по-хубаво от домaшно приготвения хляб.

Заповядайте и в "прясно" направената от мен кулинарна група "Кулинарни вълшебства" ще се радвам да сме заедно и там,
а ако желаете посетете и страничката ми във Фейсбук
"EL's Kitchen 2"










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...