Млечно реване
Необходими продукти за блата:
4 яйца
200г. захар
250г. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия (аз сложих и кората на един портокал в такъв сезон сме все пак)
За сиропа:
1л. прясно мляко
180г. захар
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем. Малко по малко прибавяме и брашното и бакпулвера.
Изсипваме цялата смес в тавичка с незалепващо покритие или такава с намазнена и набрашнена повърхност и печем до "суха клечка" във фурна на 180 градуса.
Като е готово охлаждаме напълно и заливаме с горещия сироп,който сме приготвили като се загрява млякото и се бърка до пълното разтваряне на захарта. Добавяме и ванилията и отстраняваме от котлона. Леко охлаждаме.
Оставяме в хладилник за поне 2 часа, за да се сиропира добре и равномерно.
!!! Нещо което отчитам като моя грешка е , че не обърнах блата от към глатката страна т.е. долната страна, така , че като се сиропира да остане гладко отгоре, а не да се надуе от течността ,но се сетих късно, затова Ви препоръчвам за по-естетичен вид да обърнете блата преди да полеете с млякото и ще изглежда фантастично!
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК
източник на рецептата: idapohapnem.blogspot.com
Необходими продукти за блата:
4 яйца
200г. захар
250г. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия (аз сложих и кората на един портокал в такъв сезон сме все пак)
За сиропа:
1л. прясно мляко
180г. захар
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем. Малко по малко прибавяме и брашното и бакпулвера.
Изсипваме цялата смес в тавичка с незалепващо покритие или такава с намазнена и набрашнена повърхност и печем до "суха клечка" във фурна на 180 градуса.
Като е готово охлаждаме напълно и заливаме с горещия сироп,който сме приготвили като се загрява млякото и се бърка до пълното разтваряне на захарта. Добавяме и ванилията и отстраняваме от котлона. Леко охлаждаме.
Оставяме в хладилник за поне 2 часа, за да се сиропира добре и равномерно.
!!! Нещо което отчитам като моя грешка е , че не обърнах блата от към глатката страна т.е. долната страна, така , че като се сиропира да остане гладко отгоре, а не да се надуе от течността ,но се сетих късно, затова Ви препоръчвам за по-естетичен вид да обърнете блата преди да полеете с млякото и ще изглежда фантастично!
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК
източник на рецептата: idapohapnem.blogspot.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар