Кашкавалени крокети с шунка
Необходими продукти:
2 яйца
300-330 г. кашкавал
1 ч.л. бакпулвер
8 с.л. брашно
черен пипер
шунка или друг колбас по избор
Начин на приготвяне:
Настъргваме на едро ренде кашкавала.
Прибавяме към него направената смес в отделна купа от яйцата, бакпулвера и брашното и разбъркваме много добре.
Оставяме да стегне за 30 мин. в хладилник.
Нарязваме шунката на ленти с дължина 5 см.
С намаслени ръце правим тънък пласт от кашкавалената смес, слагаме шунката по дължина и "завиваме" внимателно крокетата.
Придобива формата на кебапче.
Пържим за много кратко в силно сгорещена мазнина.
Оставяме да се отцедят от излишната мазнина върху пласт хартия или салфетка и поднасяме с подходяща гарнитура.
Препоръчвам да поднесете топли,за да може при разрез кашкавала да стане на "конци" и да очаровате семейството или гостите си.
Да Ви е сладко!
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК
Необходими продукти:
2 яйца
300-330 г. кашкавал
1 ч.л. бакпулвер
8 с.л. брашно
черен пипер
шунка или друг колбас по избор
Начин на приготвяне:
Настъргваме на едро ренде кашкавала.
Прибавяме към него направената смес в отделна купа от яйцата, бакпулвера и брашното и разбъркваме много добре.
Оставяме да стегне за 30 мин. в хладилник.
Нарязваме шунката на ленти с дължина 5 см.
С намаслени ръце правим тънък пласт от кашкавалената смес, слагаме шунката по дължина и "завиваме" внимателно крокетата.
Придобива формата на кебапче.
Пържим за много кратко в силно сгорещена мазнина.
Оставяме да се отцедят от излишната мазнина върху пласт хартия или салфетка и поднасяме с подходяща гарнитура.
Препоръчвам да поднесете топли,за да може при разрез кашкавала да стане на "конци" и да очаровате семейството или гостите си.
Да Ви е сладко!
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК
2 коментара:
Morkovcheto na rende ili na robot e nastargano?
На резачка за зеленчуци
Публикуване на коментар