събота, 3 януари 2015 г.

Кренвиршки от памук тесто


         Кренвиршки от памук тесто





Необходими продукти за тестото:
240 мл. топла вода
240 мл. топло прясно мляко
240 мл. олио
2 1/2 с.л. захар
1 с.л. сол
840г. брашно
10г. жива мая за хляб

3 кренвирша

За намазване:
1 жълтък
3 с.л. прясно мляко

по желание маково семе

Начин на приготвяне:

В топлата вода се разтваря маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно.
След като шупне се прибавят топлото мляко, олиото, останалата захар , солта и пресятото брашно. Замесва се меко тесто.
Оставя се да удвои обема си и се разстила на пласт с дебелина сантиметър.
Нарязват се ленти по дължината на листа с ширина 5 см.
Всъщност можете да си ги оформите както пожелаете кренвиршките.
Кренвиршите се нарязват на 4 по дължина .
Всяка лента се увива по дължината на кренвирша спираловидно и в тавичка покрита с хартия за печене, оставяме да втасат.







След като усвоят обема си , се мажат с жълтъка , разбит с прясното мляко и се украсяват с маковото семе.









По желание можете да поръсите и с настърган кашкавал.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин. или до златисто.
Оставете покрити с кърпа за 10 мин. и сервирайте.
Да Ви е сладко!





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...